Recept traditionele aspergemaaltijd (2 personen)


Bereiding

Voor 1 persoon heb je circa 500 gram ongeschilde asperges nodig. Na het schillen, blijft hier circa 350 gram geschilde asperges van over. Voor dit recept hebben we dus 1 kg ongeschilde asperges, oftewel 700 gram geschilde asperges nodig.

1. Breng de asperges in een grote pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg het schepje suiker en bouillonblokje toe. Laat het circa 7 minuten op een laag vuur doorkoken. Zet hierna het vuur uit en laat het nogmaals circa 7 minuten nagaren. Houd je meer van beetgare asperges? Laat de asperges dan korter koken en ook korter nagaren. 

2. Kook in de tussentijd de krieltjes gaar. Ook de eieren kunnen hardgekookt worden. Indien je (hollandaise)saus erbij serveert, kan dit ook klaargemaakt worden.

3. Maak vervolgens een jus van de boter. 

4. Schep de asperges met een schuimspaan uit het water en serveer het op een schaal. Het kookvocht van de asperges kan gebruikt worden voor de bereiding van aspergesoep. 

5. Beleg de asperges met de plakken ham en in stukjes gesneden ei. Giet de verwarmde (hollandaise)saus hierover en de boterjus over de gekookte krieltjes. Maak het gerecht af met de rest van de peterselie. Eet smakelijk!