Nieuws


25-06-2022
Laatste verkoopdag! Einde aspergeseizoen

Officieel eindigt het aspergeseizoen op St. Jan, 24 juni. Wij hebben besloten om dit jaar onze laatste verkoopdag op zaterdag 25 juni te houden. Dit betekent dat onze boerderijwinkel na deze datum weer tijdelijk gesloten zal zijn. We willen u bedanken voor weer een geslaagd aspergeseizoen en hopen u volgend jaar weer te zien!


21-05-2022
Open dag!

Na 2 jaar is het zaterdag 21 mei eindelijk weer tijd voor een open dag! Tijdens deze open dag is het mogelijk om verschillende demonstraties te bekijken. Je kan met de trekker en wagen naar de aspergevelden om te zien hoe wij de asperges steken. Daarnaast kan je in de winkel zien hoe we de gestoken asperges sorteren en schillen met de verschillende machines. Uiteraard mag je alles zelf ook uitproberen. 

Net als voorgaande jaren zal er ook weer een 'pruiverij' zijn. Dit jaar is dat samen met Slijterij d'r Bij, Kaashuis Wrongel, Arkema Biologisch vlees, De Wilde SlagerBakkerij Geertsema en Hotel Parkzicht. Met z'n allen maken we de lekkerste hapjes voor u klaar. Kom gezellig langs en laat u verrassen! 


19-05-2022
Nieuwe oogst Frieslanders!

De eerste nieuwe oogst Frieslanders is een feit! Vroeg hè? Bij Grol zijn we begonnen met het rooien van de eerste nieuwe aardappels van dit seizoen. En ze zijn weer heerlijk! Vanaf nu zijn ze verkrijgbaar in onze boerderijwinkel in Tripscompagnie en in de verkoophokjes langs de weg. Daarnaast zal je ze bij verschillende groenteboeren in de regio tegenkomen. 


18-04-2022
Groei & Bloei op Landgoed Fraeylemaborg!

Op Tweede Paasdag zijn wij aanwezig bij Groei & Bloei op Landgoed Fraeylemaborg. Een tuin en lifestyle fair met een groot aantal geselecteerde standhouders. Er zijn diverse activiteiten, eet- en drinkstands en natuurlijk is het terras van Restaurant De Boerderij geopend. Ook is een bezoek aan de Borg en het Koetshuis mogelijk. Het belooft heerlijk weer te worden, dus kom langs voor wat asperges!


12-04-2022
Webshop is geopend!

Vanaf 12 april is het mogelijk om uw asperges, aardappelen en andere producten voor bij uw aspergemaaltijd online te bestellen in onze webshop! Wat een gemak! Vandaag besteld voor 16:00, betekent de volgende (geopende) dag afhalen bij onze boerderijwinkel in Tripscompagnie. En aan de Stadjers is ook gedacht, want afhalen van uw bestelling kan ook bij De Wilde Slager in Groningen. Heeft u voor donderdag besteld? Dan kunt u uw bestelling op donderdag, vrijdag of zaterdag afhalen bij De Wilde Slager. Bekijk hier ons assortiment en zie hoe gemakkelijk alles werkt! Aan het eind van de bestelling kunt u betalen met iDeal en aangeven waar u de bestelling wil komen afhalen. Met Pasen wilt u toch ook een heerlijke aspergemaaltijd eten? Reserveer dus alvast het Witte Goud! 


08-04-2022
Boerderijwinkel is weer geopend!

Vanaf 8 april is onze boerderijwinkel in Tripscompagnie weer geopend! Komt u langs? We staan weer voor u klaar met heerlijke asperges, aardappelen en alles voor bij uw aspergemaaltijd. Ons assortiment is uitgebreid met verrukkelijke, ambachtelijke producten van 'Ons Ambacht'. Zeker een kijkje waard!


10-03-2022
Aspergeseizoen van start!

Bij Grol Asperges zijn we begonnen met het klaarleggen van de aspergevelden! Dit doen we door eerst de aspergeruggen op te frezen. Daarna kan het plastic op de ruggen, waardoor de aspergeruggen binnenin warmer worden. Asperges houden namelijk van heel veel warmte en zullen dan dus sneller groeien! Om nog meer warmte te creëren, worden over een deel van de velden zogenoemde tunnels geplaatst. Dit zijn luchttunnels van plastic. Wanneer de zon schijnt, wordt het onder deze tunnels lekker warm. Op deze manier zullen de asperges nog sneller groeien. Dit worden dan ook de eerste asperges die we dit seizoen kunnen steken en verkopen! Nog even geduld, ze komen eraan!