Over asperges


Hoe gezond zijn asperges?

Asperges zijn hele gezonde groenten. Ze bestaan voor 90% uit water en staan bekend om hun potentie verhogende en geneeskrachtige werking. Het stofje asparagine zit bijvoorbeeld in asperge. Asparagine heeft onder andere een gunstige werking op een onvoldoende nierfunctie, jicht, vermoeidheid en een lage bloeddruk. Voedingswaarden zitten er ook genoeg in asperges. Ze bevatten namelijk magnesium, kalium, zink en fosfor. Vitamines B1, B2, B6 en C zitten ook in asperges; deze vitaminen helpen onder andere je energieniveau en weerstand te ondersteunen. Maar de belangrijkste reden om asperges te eten, is natuurlijk omdat ze verrukkelijk zijn!

Hoe moet je asperges bewaren?

Ongeschilde asperges

Ongeschilde asperges zijn ongeveer 5 dagen in de koelkast te bewaren. Hierbij is het wel belangrijk dat de asperges vochtig blijven. Bijvoorbeeld door ze te wikkelen in een theedoek, en deze goed vochtig te houden.

Geschilde asperges

Geschilde asperges die niet verpakt zijn, kunnen het beste op de dag van aankoop geconsumeerd worden. Zijn de geschilde asperges gevacumeerd verpakt? Dan zijn ze nog ongeveer een week houdbaar in de koelkast, tenzij de verpakking niet meer vacuüm is en loslaat. Ook dan moeten ze zo snel mogelijk geconsumeerd worden, zodat ze niet uitdrogen.