Over Grol Asperges


Boerderijwinkel

Onze boerderijwinkel is gevestigd in Tripscompagnie, Groningen. In 1992 zijn de eerste aspergeplanten geplant in Tripscompagnie. 3 jaar later, in 1995, zijn de eerste asperges in onze boerderijwinkel verkocht. In de boerderijwinkel kunt u zien hoe onze asperges gesorteerd, geschild en verpakt worden; een echte beleving! Daarnaast beschikken we over een uitgebreid assortiment aan streekproducten, van wijn en bier, tot vlees en kaas.
Kom eens langs tijdens het aspergeseizoen en ontdek het zelf!


Assortiment

Naast alle soorten asperges, verkopen we ook alles voor bij een heerlijke aspergemaaltijd. Zoals mooie krieltjes, biologische ham van Arkema uit Noordbroek en biologische eieren van Goosen uit Wildervanksterdallen. Bij een aspergemaaltijd hoort natuurlijk een lekkere wijn of fris biertje. In de boerderijwinkel verkopen we verschillende soorten wijn van Alwijn Slijterij & Wijnerij uit Hoogezand en bieren van Brouwerij Bogdike (Parkzicht) uit Veendam. Probeer eens onze 'Tripster Aspergewitbier'! Exclusief verkrijgbaar bij Grol Asperges. Heerlijk te combineren met de kazen van Kaashuis Wrongel uit Hoogezand. De 'Aspergekaas' is zeker het proberen waard! Van Landwinkel Goense uit Marwijksoord verkopen we heerlijke fruitsappen en jam. Naast de biologische ham voor bij uw aspergemaaltijd, verkopen we ook een uitgebreid assortiment biologisch vlees van Arkema uit Noordbroek. Ook voor een cadeaumand bent u bij ons aan het juiste adres. Gaat u voor een asperge-cadeaumand of toch één met streekproducten? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.
Kom eens langs in onze boerderijwinkel en bekijk ons assortiment aan streekproducten.


Aspergeteelt

Het aspergeseizoen begint ongeveer in begin april en eindigt officieel op 24 juni. Het is dan St. Jan, de geboortedag van Sint Johannes de Doper. Deze datum houden veel aspergetelers aan in het belang van de planten. We willen namelijk voorkomen dat de planten teveel worden uitgeput. De asperges blijven daarna groeien en vormen zich tot een prachtig gewas, met een mooie loofomvang. In het najaar sterft dit loof af en trekken de voedingsstoffen naar de wortels voor de nieuwe stengels in het voorjaar. Een aspergeplant blijft ongeveer 10 jaar in de grond staan, waarvan 8 jaar productief. Asperges groeien voornamelijk bij warm en zonnig weer. Omdat dit weer ons vaak pas in april/mei gegund is, zetten wij in februari luchttunnels op over een deel van onze aspergevelden. Onder deze luchttunnels wordt het heerlijk warm, zodat de aspergerug beter kan opwarmen. Dit zal er dan weer voor zorgen dat deze asperges sneller beginnen met groeien. Oftewel, eerder asperges! Zodra een aspergekopje boven de grond uitsteekt, moet het zo snel mogelijk gestoken worden. Als dit te lang duurt, zal het kopje violet kleuren en later doorgroeien tot een groene asperge.
Ook lekker, maar wij gaan voor het witte goud!


Agrarisch familiebedrijf

Naast het telen van asperges, worden er nog meer gewassen geteeld op ons agrarisch bedrijf. Zo verbouwen we ook verschillende soorten aardappelen, uien, bieten en granen. De eetaardappelen die we telen, verpakken we zelf en zijn ook te vinden in onze boerderijwinkel. Bildtstar en Frieslander aardappelen van de Groningse klei. De nieuwe oogst aardappelen zullen als het goed is nog tijdens het aspergeseizoen geoogst kunnen worden. Deze zijn dan ook uiteraard in onze boerderijwinkel te koop. Onze aardappelen zijn ook bij meerdere groentewinkels en verkoophokjes langs de weg te vinden, zoals voor onze boerderij. Ook de gele uien die wij telen, zijn te koop in onze boerderijwinkel.
Kom eens langs en leer onze producten kennen!