Recept Aspergesoep


  • Breng 1 liter water samen met de bouillonblokjes aan de kook.
  • Spoel ondertussen de asperges even af onder de kraan, schil ze en snij de harde onderkant eraf (ca. 2 cm), deze kunnen weg.
  • Zodra het water kookt, doe je de schillen én de asperges in de pan.
  • Laat de hele asperges voor ongeveer 10 minuten meekoken tot ze gaar zijn en haal ze daarna uit de soep.
  • Laat de soep met aspergeschillen nu nog een half uur tot een uur rustig pruttelen.
  • Giet dan de soep af met een vergiet en vang de bouillon op. Vul indien nodig bij met water tot je weer 1 liter hebt.
  • Kook de eieren hard. 
  • Voeg de bloem toe aan de soep.
  • Schep dan beetje bij beetje de bouillon erbij en mix met een garde tot een gebonden soep.
  • Snijd vervolgens de asperges in stukjes van 1 cm.
  • Voeg dan alle stukken asperge toe aan de soep en de stukken ham of zalm naar smaak.
  • Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de soep af met wat peterselie en de in stukjes gesneden ei. Eet smakelijk!

Bron: https://www.eefkooktzo.nl/aspergesoep/