Lasagne met asperges (4 personen)


Verwarm de oven voor op 200°C.

1. Snijd de geschilde asperges in stukjes van ongeveer 2 à 3 cm. Breng de stukjes asperge in een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg het schepje suiker toe. Kook de asperges in ongeveer 7 minuten gaar. 

2. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de tarwebloem en het kookvocht van de asperges toe om een lobbige bechamelsaus te maken. Breng dit op smaak met peper, nootmuskaat en het tuinkruidenbouillonblokje.

3. Roer de slagroom door de saus en laat het een halve minuut koken.

4. Bak in de tussentijd de hamreepjes en hak de peterselie fijn. Voeg de hamreepjes en 2/3 deel van de peterselie toe aan de saus.

5. Giet 1/3 deel van de saus in een ovenschaal en beleg dit met een laag lasagnevellen. Doe de helft van de asperges hierop en herhaal deze stappen nog een keer.

6. Giet daarna de rest van de saus erover en bestrooi het geheel met de rest van de peterselie en een laag geraspte kaas.

7. Bak de lasagne op 200°C in een halfuur gaar. Eet smakelijk!

Bron: https://www.aspergecentrum.nl/recepten/asperge-lasagne/